tirsdag den 20. december 2011

Tillykke Rajoy


Efter 7 lange aar blev Mariano Rajoy endelig officielt President i Spanien. Den sjette praesident i det spanske demokratis korte historie. Dette var dog ingen overraskelse da for flere maaneder siden haeldte alle meningsmaalinger staerkt til fordel for Rajoy.
Rajoy blev valgt ind med den absolutte stemme; 187 mandater(185 fra PP, 1 fra UPN og 1 fra FAC). Absolut flertal til Rajoy betyder at han er den anden Praesident med mest stoette i den spanske historie efter Felipe González i 1982.

Desvaerre skal det ikke komme som nogen overraskelse at Rajoy ikke har taenkt sig at loese de problemer stakkels spanien skal og maa loese snarest. Efter den okulte agenda blev belyst - de illusionerende "skaere statens steorrelse ned" - ses der nu at den evigt korrupte og ineffektive velfaerdsstat forbliver intakt. Det finansielle system rykker sig heller ikke en brikke, alt forbliver ved det gamle: bankens overflod af ligegyldige aktiver, som reelt set skal likvideres paa markedet til en oprigtig markeds pris, opkoebes for skatteydernes penge og saettes i en saakaldt Banco Malo("daarlig bank" paa dansk). Naermest ikke en knast skaaeres fra budgettet, kontrakterne eller privilegierne generelt som er med til at skabe dette uholdbare system. Er Rajoy blot endnu en dukke som venter paa den europaeiske central bank byder ind og overtager showet? Jeg haaber det ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar