torsdag den 29. december 2011

Ron hvem?

Ron hvem?”

Et år før præsidentvalget tyder alt på udskiftning i det ovale kontor. Men du har aldrig hørt om manden der kunne overtage Obamas skrivebord.
Af: Asger Bräuner Lindqvist

Da Barack Obama blev indsat d. 20 januar, 2009 tænkte de færreste på ham som en one-term president - Tværtimod. Det meste af den vestlige verdens medier havde allerede inden indsættelsen udråbt ham til USA's bedste, hæderligste og mest folkekære præsident nogensinde. Ligeså langsomme medierne var til at erkende Bush-regimets uhyrligheder, ligeså hurtige var de til at hylde manden der talte så flot, men ingen vidste hvem var. Men den første begejstring fortog sig og nu er han den mest upopulære præsident i landets snart 250-årige historie. Og det er faktisk lidt af en præstation i et felt bestående af blandt andre Johnson, Nixon og to gange Bush.

Den evige trædemølle
Heppekoret i den evige fodboldkamp imellem demokrater og republikanere kan altid finde på noget at forklare udviklingen med. På Obamas side siger man: ”han arvede alle sine problemer fra Bush-regeringen!”. På den anden side svarer man med ”Obama har brugt alt for mange penge!”. Altså er alt ved det gamle. Ligesom de store mediers åndsløse rapportering og famlende analyser er det politiske game, som de allestedsnærværende politiske kommentatorer begejstret kalder denne særlige form for metadebat. Sidste sæson var det demokraterne der angreb. Nu er det traditionen tro republikanernes tur. Sådan har det altid været og sådan vil det fortsætte. Eller vil det?

Rigtig republikaner
Under al denne støj fra den evigt kværnende politiske maskine har en mand siddet i den amerikanske kongres lige siden 1976 og stemt efter principper. Og altid efter samme principper. Helt uhørt i den storm af enkeltsager, der dominerer den politiske debat i USA. Den mand er Ron Paul - republikaner og tidligere fødselslæge fra Texas.
Men Ron Paul er ikke hvilken som helst republikaner. Efter hans eget udsagn er han den eneste rigtige republikaner i sit parti. De seneste 35 år har han aldrig stemt for en lov, der ville øge statens størrelse og magt. Ron Paul siger selv, at den amerikanske konstitution fortæller lige præcis, hvilke beføjelser staten bør have. Beføjelser der allerede er langt overskredede.

Ud af krigene
Sin plads på en af de blå stole i kongressen til trods, har Dr. Paul ikke meget til fælles med sine fæller i the ’Grand Old Party’.
I 2001 stemte han imod at gå i krig i Afghanistan og siden også imod krigen i Irak. Derudover har han igennem årene være en af Capitol Hills absolut tydeligste stemmer imod krigene i Irak, Pakistan, Yemen og nu Libyen. Men Ron Paul vil ikke bare ud af krigene, han vil også have lukket samtlige af det amerikanske forsvars 150 permanente baser rundt omkring i verden. Det militærindustrielle kompleks har for længe dikteret den amerikanske forsvarspolitik, mener han.


Opgør med centralbanken
Men uenigheden med resten af partiet stopper ikke her: Ron Paul stemte også imod samtlige amerikanske bankpakker, som ellers var bakket op af både reps og dems.
Og netop økonomien har altid ligget den 75-årige texaner på sinde. Faktisk var det Nixons ophævelse af den såkaldte guldstandard (loven om at dollars til enhver tid skal kunne ombyttes til sin pålydende værdi i guld), der fik den erfarne læge til at gå ind i politik.
Igennem hele sin politiske karriere har han kæmpet for at opløse den amerikanske centralbank, the Federal Reserve, som han mener bærer hovedansvaret for de fleste dårligdomme i den amerikanske økonomi. Et synspunkt han deler med sine ideologiske forfædre, som F.A. Hayek, Ludwig Von Mises og Milton Friedman. ”End the Fed” har været hans faste kampråb i snart 35 år og nu er det for alvor ved at vinde gehør.

Rekordstor støtte
Ron Paul har før stillet op til præsidentvalg, men i årene op til valget i 2008 skete der noget. Den aldrende texaner blev mere og mere populær blandt især unge. Og internettet var stedet, hvor budskabet spredtes og græsrødderne voksede og voksede. Hans tilhængere kaldte det en revolution.
Og en revolution må det siges at have været. For alt imens Obama forsøgte at markedsføre sig som en politiker af og for folket, men senere blev afsløret i at lyve om kampagnebidrag fra store virksomheder, begyndte Ron Pauls tilhængere at indsamle penge til en kampagne. Dette resulterede i, at der d. 5. November, 2007 blev rejst over $4,3 mio. eller ca. 23 mio. kr. Dette beløb var det største nogensinde indsamlet til en politisk kampagne på én dag ved en online-indsamling. Tre uger senere, d. 16. December, 2007, startede en ny indsamling. Her donerede omkring 100 mennesker i minuttet og resultatet, over 31 mio. kr., var – igen – det største beløb nogensinde indsamlet på en dag til en politisk kampagne. Men denne gang ikke blot på nettet, men for alle typer indsamlinger.

Dominerer meningsmålinger
Også i meningsmålingerne har Ron Pauls nyfundne popularitet vist sig. Utallige gange de seneste år har Ron Paul stået øverst i meningsmålinger og afstemninger i aviser, tv og til debatter landet over. En undersøgelse foretaget i april, 2010 af det anerkendte meningsmålingsbureau, Rasmussen viste dødt løb imellem Barack Obama og Ron Paul i et hypotetisk præsidentvalg. Derudover vandt han CPAC-afstemningerne i både 2010 og 2011. I juni i år vandt Dr. Paul så afstemningen ved den årlige Republican Leadership Conference i New Orleans. Han fik næsten dobbelt så mange stemmer som den tidligere guvernør i Utah, Jon Huntsman på andenpladsen. Ved den republikanske konvention I Ames, Iowa blev det så Ron Pauls tur til at indtage andenpladsen – kun 200 stemmer efter mediedarlingen Michelle Bachmann. Og det er ikke nogen ubetydelig præstation. The Washington Posts Chris Cillizza har kaldt afstemningen i Ames, Iowa ”måske den eneste afstemning (straw poll), der er værd at lægge mærke til”.
Ron Paul har altså tydelig opbakning i både den konservative vælgerbase og hos de mange, der efter Obamas løfter om forandring bare har fået mere af det samme.


Ukendt for danske journalister…
Men det er ikke så mærkeligt du aldrig har hørt om ham. Han er nemlig blevet ignoreret totalt af de etablerede medier i både USA og Danmark. Og sjovt nok i endnu højere grad efterhånden som hans popularitet på internettet og i de alternative medier er eksploderet.
Senest i Søren Astrups artikel i Politiken ”Tea party-heltinde fejer sin modstander helt af banen”. Artiklen handler og Bachmanns sejr i Iowa og modstanderen i artiklen er Tim Pawlenty, der fik under halvt så mange stemmer som både Bachmann og Paul. Det tætteste Søren Astrup kommer på den egentlige situation er i artiklens sidste afsnit, hvor han henkastet skriver:
Michele Bachmann står fortsat over for en række andre partifæller, der også bejler til posten som republikanernes præsidentkandidat”. Det virker som om forfatteren rent faktisk har forsøgt, at komme uden om en nævnelsen af det qua resultatet åbenlyse. Nemlig, at hun ligger side om side med Ron Paul.
Endnu mere forbløffende var det, da Markus Rubin d. 23. maj, under overskriften “Søges: Karismatisk præsidentkandidat”gennemgik de fleste bejlere til det republikanske præsidentkandidatur uden at nævne Ron Paul en eneste gang. Og det var blot 18 dage efter offentliggørelsen af en CNN-meningsmåling, der viste, at Ron Paul lå side om side med Sarah Palin, som benævnes “Tea-Party dronning” I artiklen. Hvis Sarah Palin er dronningen må Ron Paul mildest talt siges at være kongen. Han kaldes den ideoligiske far til den græsrodsprægede bevægelse baseret på ansvarlig økonomi, antikrig og kritik af Federal Reserve, inden den, med mediernes store hjælp, blev overtaget af neo-cons i palæokonservative klæder.

usynlig for amerikanske
Men det er bestemt ikke kun herhjemme, at Ron Paul forbigås af massemedierne. For nyligt lød en overskrift fra hjemmesiden Politico.com:
Michelle Bachmann wins Ames straw poll, Pawlenty gets third”. Her er man da I hvert fald ikke I tvivl om skribenterne Jonathan Martin og Mike Allens intentioner. Ron Paul (der blot tabte med 200 stemmer) skal ikke have unødig opmærksomhed.
Faktisk er denne tendens så tydelig I USA, at selv den meget republikanerfjendtlige komiker, Jon Stewart måtte runde mediernes tydelige politiske dagsorden med et indslag om Ron Pauls fravær fra artikler, tv-indslag osv.

Forskning bekræfter mistanke
Ikke blot tilhængere af Puals tilhængere finder tendensen I medier slående. Den 17. august viste forskning fra Pew Research Center’s Project for Excellence in Journalism, at Ron Paul siden årets begyndelse kun har fået tre procent af den samlede dækning af valget. Her ligger han langt efter sine partifæller, hvoraf de fleste ikke er nær så højt placeret i meningsmålinger. Selv Donald Trump, der ikke engang stiller op til valget, har optrådt i omkring tre gange så mange valgrelaterede nyhedshistorier I same periode.

Den gode timing
Hvis man spørger manden selv, om grundene til mediernes behandling af ham, svarer han: “Jeg tror medierne er bange for mit budskab. Jeg repræsenterer ikke status quo, som de andre.” Betragtet ud fra Pauls stemmeafgivelser i Senatet kan man I hvert fald forvente alt andet en bevarelse af status quo, hvis han skulle gå hen og blive valgt som republikanernes spidskandidat, eller i sidste ende præsident
Intet kan stoppe en idé, hvis tid er kommet”, skrev Victor Húgo. Og I dette tilfælde har medierne I hvert fald forsøgt. Men de også fejlet bravt, for aldrig har han været mere populær. Så måskekan intet stoppe Ron Pauls simple idé om frihed. Hans enorme opbakning fra et folk, hvis ledere gang på gang har lovet ét og gjort noget andet er et bevis herpå.
“Frihed er populært!”, sagde han for nyligt på CNN.

Get the pig out of the jar!

A very big `good luck´ to Ron Paul 4 days away from the Iowa caucus as the expectations are high. Lets see if Iowa are capable of showing the first sign of the authentic need of gettin rid of the porks and all their pork spending within the american political paradigm. The media is trying to paint the picture that whoever votes for Ron Paul is by forehand already descredited as a republican voter(gives you the notion of the democratic touch currently ongoing in the world, wow).

As the blog is mainly dedicated to writings pursued in danish, I will underscore the importance of the international crowd gaining awareness of the positions on economics, politics and philosophy on the other side of the atlantic(from an american perspective), therefore, the blog will be dedicated to english writing as well as danish. As a larger and more awareness growing crowd is resurfacing again for the trend of liberty in spain, some posts will most probably also be written in spanish in the up and coming months.

I look forward to providing more information on the wings of liberty in the most international language that currently exists to be enjoyed; hello english!

Ah, yeah, did you guys hear about Kent Sorenson? An iowa Senator who switched from the Bachmann campaign to the Ron Paul campagin. Watch this video explaining why*(1).

Ron Paul was once again invited onto the Jay Leno show(kudos to those guys). Watch this interview made backstage after or before the interview(im not sure). Ron Paul is eloquent and capable of responding great questions with great answers in a way that even captures the awareness of the interviewer. Pay notice to the way certain points really seem to the coming through to this guys brain. Great stuff and absolutely wonderfull to see! *(2)

To top of the delicious cake we will finish by saying good luck Ron Paul!

You can do it! (all credits given to Nike)!


HELD OG LYKKE RON PAUL!

Med 4 dage tilbage inden the primarys gar igang i Iowa er der ikke saa meget andet at sige end Held og lykke Ron Paul!

Havde jeg haft mere tid ville der vaere mere at sige til dette, men for nu maa en lykke oenskning vaere nok!

lørdag den 24. december 2011

FYR GLORIA BORGER!

En fremragende men alligevel trist lille video*(1). RP bliver angrebet paa en ussel maade hvori ting han aldrig har sagt proeves at vedhaeftes paa ham. Saa hvorfor ussel? Ganske enkelt: der soeges ikke noget indblik i hans politiske fremgang. Man skulle da ellers tro dette kunne vaere interessant taget i betragtning af de sidste meningsmaalinger*(2). Hvad er det lige praecis der goer at denne mand er saa populaer nu? Isaer naar han har sagt det samme de sidste 40 aar.

Gloria Borger er CNN`s chef indenfor politisk analyse. Hvis dette er det bedste CNN kan praestere, hvad angaar at ansaette folk til at skabe en objektiv debat paa TV, sidder der nogle inkompetente mennesker omkring Ted Turner.

Hvis meningen er at en objektiv debat ikke er at oenske, maa det derimod siges at Ted Turner sidder iblandt nogle ganske kompetente mennesker, og saa alligevel ikke.

Gloria Borger formaar at goere sig selv godt til grin. RP er hurtig til at se hvad denne kvindes intentioner er. Til sidst i videoen smider RP kommentaren: "I know how the system works".

Inden jeg slutter af linker jeg til en side som haefter de forskellige forbindelser mellem Gloria, hendes mand og militaer magten sammen*(3). Jeg ser at jeg ikke er den eneste som er lidt traet af Glorias traelse attitude.




Feliz Navidad Merry Christmas God Jul

Til de derude som stoetter friheden og selvfoelgelig ogsaa alle andre: hav en rigtigt god jul! Maa i nyde jeres familier og de skoenne tider dette kan skabe.
Husk, hold fanen hoejt, det en haard kamp at kaempe!

fredag den 23. december 2011

Kokesh - The man!


Skulle man befinde sig i Iowa, eller for den sags skyld andre steder i verden, og man fik den pludselige interesse for at gaa ud og holde en tale for Ron Paul er der her et par ganske fine teknikker/mekanismer til brug for at overbevise lettest muligt.
Som vi nok ved, er der intet nemt ved at besidde den information som f.eks den kaere doktor besidder, og derefter bevaege sig ud i den store Keynesianske verden for at formidle budskabet uden at faa sig et par hudskraber. Der er grippe saavel som barske hunde der paa ingen maade vil give slip paa deres etablerede privilegier, om det enten gaelder personlige overbevisninger eller offentlige kontrakter.

Det uden tvivl laekreste punkt er det faktum at man intet faar ud af at se sort. Dvs. ja, situationen vi som mennesker befinder os i er svaer at haandtere, nytter det ikke noget at vaere negativ, derimod handler det om at se det gode i at have disse informationer, det gode ved at vaere oplyst og det glaedelige ved at lyste at sprede denne selvsamme information.

Nyd Kokesh som til enhver tid forsvarer og goer sit bedste for at sprede budskabet om frihed:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VMjOLCQLcQY

onsdag den 21. december 2011

Ron Paul kaemper sit livs kamp!



Advarsel: Til de som mener at Alex Jones er en skoer kugle har i nu en mulighed for at saette en ende paa denne uhaederlige stigmatisering. At man ikke er enig i alt hvad manden siger, er det samme som din bedste vens maerkelige interesse i piger med masser af koed paa kroppen. Respekterer du et individ baerer du over med jeres uenigheder. Dybest set staver Alex Jones det ganske fint ud hvad der ligenu foregaar i USA, at han stoetter Ron Paul samt Oestrigsk Oekonomi(skaer statens stoerrelse ned, luk central banken etc)er der heller ingen tvivl om, hvilket alle er omraader enhver laeser paa denne blog ikke kan have sine tvivl om.

Kort tid inden Ron Paul laegges paa bordet i Iowa bedes i hermed laegge specielt maerke til maaden hvorpaa Ron Pauls "billede" manipuleres til at virke som en psykose; stemmer du paa Ron Paul er du med til at miskreditere alt som er stabiliserende og legitimt for et sundt demokrati. Som en tidligere ven der desvaerre er blevet saa hjernevasket af medierne skrev til mig idag: du maa da besidde en kyllingehjerne for at tro at Ron Paul rent faktisk har noget reelt og sundt at byde paa(det skal siges det var en langt mere unuanceret og langt mindre formelt betonet besked i den grad, men den slags usaglige og rent faktisk kyllingehjernede forhold beskaeftiger vi os ikke med her paa siden).
Hvis man som troende paa frihed mener at Ron Paul har noget at byde paa anbefales der at denne video*(1) skruer tingene godt og grundigt sammen for jer saa i kan se hvor absurd situationen er, og hvor desperate visse mennesker er ved at blive for at holde folk sovende og troende at alt nok skal gaa og frem for alt at Ron Paul er en skoer kanon kugle.

Som de fleste dog alligevel ved: al reklame er god reklame. Saa endnu engang maa det siges at hvert eneste koncept som proeves at skrues paa RP´s personlighed vil det slaa fejl som enhver loegn der uomtvisteligt naar sin ende.

*(1) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g_ij6QwrA_8#!

tirsdag den 20. december 2011

Tillykke Rajoy


Efter 7 lange aar blev Mariano Rajoy endelig officielt President i Spanien. Den sjette praesident i det spanske demokratis korte historie. Dette var dog ingen overraskelse da for flere maaneder siden haeldte alle meningsmaalinger staerkt til fordel for Rajoy.
Rajoy blev valgt ind med den absolutte stemme; 187 mandater(185 fra PP, 1 fra UPN og 1 fra FAC). Absolut flertal til Rajoy betyder at han er den anden Praesident med mest stoette i den spanske historie efter Felipe González i 1982.

Desvaerre skal det ikke komme som nogen overraskelse at Rajoy ikke har taenkt sig at loese de problemer stakkels spanien skal og maa loese snarest. Efter den okulte agenda blev belyst - de illusionerende "skaere statens steorrelse ned" - ses der nu at den evigt korrupte og ineffektive velfaerdsstat forbliver intakt. Det finansielle system rykker sig heller ikke en brikke, alt forbliver ved det gamle: bankens overflod af ligegyldige aktiver, som reelt set skal likvideres paa markedet til en oprigtig markeds pris, opkoebes for skatteydernes penge og saettes i en saakaldt Banco Malo("daarlig bank" paa dansk). Naermest ikke en knast skaaeres fra budgettet, kontrakterne eller privilegierne generelt som er med til at skabe dette uholdbare system. Er Rajoy blot endnu en dukke som venter paa den europaeiske central bank byder ind og overtager showet? Jeg haaber det ikke.

søndag den 18. december 2011

Vigtig besked fra RP kampagnen

From Ron Paul him SELF
From Ron Paul
We have 16 days to make history in Iowa. Will you help make it happen? We've raised $3.74 million towards our goal of $4 million. This will enable us to fully fund our Iowa campaign towards victory.

You can donate here: https://secure.ronpaul2012.com/

If you've already donated or simply can't donate, you can help by encouraging 4 or 5 of your friends and family to donate. Even $5 can make a big impact.

Thanks for all of your generous support! Let's make history together in Iowa!

lørdag den 17. december 2011

Gud velsign denne mand!

Af de faa mennesker i denne verden som er i stand til at indse at hvad end det angaar en universitets uddannelse, hvad end det angaar en slags form for sofisme, er det umuligt at indse et koncept som frihed uden at vige bort fra det. Tager man til kongressen, om det saa er Christianborg eller Capital Hill, forstaar man at en ide som en konstitution er baseret paa, og ikke blot en konstitution som den vi har i Danmark, men den man har i USA, er ikke blot at reflektere udfra men at rent faktisk kopiere, da dette er den taetteste formel paa en reel demokratisk tilgang hvor flertallet vinder over de faa(hvilket jeg er yderst uenig med, men smag og behag).
Se denne video hvor Ron Paul er paa Jay Leno, The tonight Show, hvori han forklarer nogle ganske klare idealer som frihed, hvorudfra fragmentering, konstitutionalisering og naturlige rettigheder vinder frem i en forpulet, undskyld udtrykket, verden blandet med propaganda.
Det er utrolig svaert at se igennem sloeret, og RP trykker igennem endnu engang med en klar og standhaftig tone om hvad praecist det betyder at baere ansvaret for ens eget liv.

Nyd den kaere laege:

fredag den 16. december 2011

Highlights from the Presidential Debate

Den sidste republikanske TV debat*(1) inden det hele gaar loes i Iowa. Ron Paul faar stilt en del elendige spoergsmaal som han faar vendt og drejet til noget relevant og indholdsmaessigt.

Skraemmende var det at hoere Michelle Bachmanns manglende "sympati" for RP´s udenringspolitik. Hvem havde troet der var saa lidt ketchup i den poelse-elskende*(2) advokats hjerne?

Det sidste spoergsmaal, mht. om man vil stoette en kandidat fra ens eget parti hvis man ikke selv blev valgt, er absolut irrelevant. Jeg gad ikke engang se hvad den kaere doktor havde at sige til dette. Resten af videoen er fremragende, se RP bringe det ene gode emne frem som var det magi med kaniner fra hatten!

Nyd den:


torsdag den 15. december 2011

Wanna go Ron Paulin´?

For at saette sig ind i hvad angaar monetaristiske emner er det vigtigst at forstaa historie. Derefter begynder vi saa smaat at naerme os de forskellige klassiske skoler indenfor oekonomi, og hvad disse har haft og stadig har at sige om en central styring af penge. Et yderst godt punkt hvorudfra man kan bevaege sig frit videre er denne lille video*(1) med Ron Paul hvori han fortaeller at selvom man som politiker mener at magten besiddes, er der til trods for dette stadig lang vej hjem for at have reel inflydelse over landet. Hvad menes der med dette? Ganske enkelt ligger den oestrigske skoles teori om central banker bag. I denne sigtes der efter at forstaa at uanset hvordan og hvorledes, hvor godt og gud-agtigt man end proever at administrere en oekonomi(som en central bank iden grad goer), uanset hvor godt og intellektuelt et menneske man er, er det umuligt grundet de tusindevis af informationer en entitet som central banken har brug for i haabet om at udfoere en fornuftig administrerende politik, da vi alle er aktoerer paa markedet og vi besidder alle bitte smaa informationer som en central bank aldrig vil kunne indsamle, og dette skaber grundlaget for et usikkert monetaristisk system. Dermed billedets betydning; et monster som ikke vil give slip paa verden.

Loest beskrevet ja, laes i stedet Money, bank credit & Economic cycles, af Jesus Huerta de Soto.

onsdag den 14. december 2011

Et par gode links til laesning

I denne video forklares hvorfor Ron Pauls foreign policy paa ingen maade er til at se bort fra som de fleste goer. Hvis man foer mente at Ron Paul er isolationist, xenofob eller andet har man hellere at bruge de 13 minutter denne video varer paa at isaette sig det virkelige scenarie verden, nemlig ikke kun amerika, staar overfor. Problemet er stort. Vi har i flere aar vaeret med til at blande os i andre folks affaerer og dette skaber konsekvenser.

Med information er det naeste skridt at sprede denne: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I8NhRPo0WAo#!

Yderligere er der en fremragende artikel fra BusinessInsider.
Heri skriver businessinsider om Ron Pauls vigtigste vaaben, som ingen andre kandidater har, nemlig ungdommen: http://www.businessinsider.com/ron-paul-youth-vote-2011-12

Til slut lidt statistik til at retfaerdiggoere for den fortjente interesse paa vejne af folk omkring i USA om vores ideelle fremgang, Libertarianismen vinder sig ind(igen). FANTASTISKE nye stats som polster unioner serverer for os, informationerne givet er ganske enkelt herlige: http://www.publicpolicypolling.com/main/2011/12/paul-closes-in-on-gingrich.html

mandag den 12. december 2011

En kommentar om frihed paa YouTube


"Funny isn't it? Riots, foreclosures, starvation, Europe and the entire world going to shit because of something that doesn't even exist...debt, money, credit are all just mere abstractions floating in the air, pieces of paper and tiny magnets on a hard drive somewhere in the world dictating everything.

When is the monetary system going to collapse into just some stupid shit that we made up? A failed social experiment?

Time to move on...Time to wake up". - some awesome cracker on youtube


I ny og nae falder man over en kommentar paa youtube som simpelthen er saa sand og aerlig at den maa deles med "like-minded folks". Jeg tror ikke det kan siges mere klart end dette. Lad os haabe internettet fortsaetter med at sprede budskabet om frihed; fiat penge er tvunget paa os, ergo er vi tvunget til at lide. Markedet har aldrig paa noget tidspunkt selv opfundet FIAT penge. FIAT penge har aldrig bestaaet markedets "proeve-eksamen-test", hvilket desvaerre siger en del om vores monetaristiske system. De millionvis af forskellige oekonomiske aktoerer(som vi alle er)har aldrig paa noget tidspunkt bevidst accepteret FIAT penge som vaerende en gyldig betalingsform. Var det ikke for lov, dvs. via tvang, havde det for laengst vaeret udraderet. Til at foretage vores handel og sociale samarbejde har vi brug for et udvekslingsmedie som der er AEGTE tillid til, ikke et vi er blevet fortalt at vi skal have tillid til.


Ciao!


Everything is Free but Nothing is Readily Available

Et adagio om det gamle Soviet regime som vi efterhaanden har glemt alt om. Ligesaa irrelevant er det at skrive; En kop kaffe, et aeg samt lidt bacon. Eller; mad, frihed og alt gratis.

Vor herre til hest..

For nyligt faldt jeg over en profil som igen skulle ramme mig som en slave-profil. En ung og sikker frisk herre med hjernen og hjertet i orden, men som mener at alt i verden burde vaere gratis fordi alle resourcer tilhoerer alle. Som man siger paa spansk: Lo que es del comun, es del ningun. Denne mentalitet er som regel den som antaster libertarianismens mentalitet for at vaere utopisk.

Var der nogen som skreg LOL? Hvornaar glemte vi at Soviet unionen var et af de foerste lande til at introducere gratis sygesikring til alle dets borgere? Hvordan og hvorledes er det at alt, som proeves at distribueres "gratis" via et offentligt organ, altid gaar hen og bliver dyrere end taenkeligt? Hvordan kan man benaegte de tusindevis af sager og eksempler paa markedets overlegenhed vs. statismens underlegenhed

Hvorfor tror folk at vi er foedt til at faa alt serveret gratis? Hvordan kan folk tro der er noget som er gratis udover vores gudsgivne naturrettigheder som mennesker til at eje vores krop og sind. Vores ejendomsret.

Naeste gang i falder over en, eller hvis i selv skulle vaere af sindet, saa stil jeres bekendte eller jer selv dette spoergsmaal: hvis alt skulle vaere gratis, hvor vil mennesket finde lysten til at udvikle sig, dvs. vaere kreative ustandseligt? Da dette faenomen stimuleres udelukkende ved at alt i naturen er knapt; hvis alt var gratis, skulle alt vaere i uanede maengder, hvilket det ikke er, saa hvor vil i hen? Ud paa et plan hvor vi proever at aendre vores innaedte natur som mennesker? Ligesom disse fjollede ideer og loesninger praesenteret i vaerdiloese, dog ikke helt, film som zeitgeist og jeg ved ikke hvad? Fjollede kommunister, socialister, fascister og for at hylde en gammel veninde; globalister!

For tiden laeser jeg "The ethics of Money Production", af Jörg Guido Hülsmann, en fremtraedende oestrigsk, dog tysk foedt, oekonom som har skrevet et anstaendigt antal boeger allerede. Et produktivt sind for et ungt menneske. Hvad Hülsmann har oplevet indtil videre er en bedrift vaerd at selv-reflektere kritisk over.

Heri link til bogen som Mises Institute deler gratis med os:

fredag den 9. december 2011

Meet the Press

Blot 4 uger inden Iowa Caucusset*(1) inviteres Ron Paul tilbage paa Meet the Press, arrangeret og sat sammen af MSNBC.
Dette er et program som er yderst populaert, og godt er det at se, at Ron Pauls budskab er begyndt at vinde interesse iblandt medierne.

Her er et interview, foerste del af det, fra 2007*(2).

Heri et interview som blot er en maaned gammelt*(3).

Spaendende bliver det at se om Paul tages mere serioest denne gang.

Alt tyder paa det?




The Euro and it´s survival

European Stability Mechanism, ESM, er saa smat paa vej engang til juni anno 2012. Den administrerende entitet bliver ECB, den europaeiske central-bank. Til denne fond er der idag blevet tildelt en yderligere 200 milliarder euro som bruges til at redde lande, i den europaeiske union, ud af oekonomiske problemer. Igen er dette intet mindre end et eksempel paa hvordan vi ikke toer at give slip paa daarlige investeringer, da dette er politisk ukorrekt. Hvordan og hvorfor vi ikke er i stand til at forestille os vidunderet ved at lade daarlige investeringer gaa ad helvedes til, dvs. ned af "bankerottens vej"(der burde vaere en sang som hed dette), er mig stadig til denne dag ubekendt. Hvornaar gik en specifik sag hen og blev mere vaerd end det generelles velbefindende? Hvis jeg fejler som individ er det ingen pligt at traekks sig selv med ned? Derimod kan det siges at det er folk, altsaa markedet, som med pligt burde laere af andre oekonomiske agenters fejl for at leve op til den reelle efterspoergsel.

Idag moedtes de europaeiske ledere for at samle stoette omkring en saakaldt "Tobin Tax"*(1), et koncept som har eksisteret laenge*(2), som sjaeldent har vaeret populaert iblandt verdens befolkning, og isaer ikke briterne som Cameron ganske nydeligt understreger i disse tider.

For at forstaa hvorfor, opsummeres kritikken ganske fint i dette korte resume*(3) af et laengere studie udfoert af CEPOS, en dansk taenke tank som beskaeftiger sig med markeds oekonomien og fri samhandel*(4).
Ikke kun denne nye ESM, men ogsaa den saakaldte finansielle transaktions skat, ender med at i sidste ende goere omkostningerne for penge-institutterne dyrere, dvs. for dets kunder ogsaa, ved at svaekke euroens koebekraft(da flere investorer vil flygte fra deres investeringer i euroen og tage dem oversoes)og dermed saenke investeringerne i ny teknologi som er den vigtigste faktore bag solide og hoeje loenninger i samfundet.




torsdag den 8. december 2011

Foreign Policy!

Hiv dig selv i flaesket og tag med paa en tur hvor Ron Paul fortaeller dig lidt om hans standpunkter indenfor udenrigspolitikken udfoert af USA*(1).
Hvis man som tilhaenger af Israel, eller Palaestina, mener at hvad USA dagen idag udfoerer er direkte forkert, burde man lytte til den kaere doktors ord da disse er af de faa kloge sammensaetninger indenfor kommunikation som er til at finde.
Taenk engang, her er han, og her er du, og her er jeg. Vi sidder og mener det samme, og ikke kun det samme, men som det hele burde haenge sammen om det samme. Hvornaar formaar vi at forstaa at flertallet ikke noedvendigvis betyder det bedste og det allermest oprigtige indenfor et demokrati? Der er langt flere og mere rige maade at forstaa demokrati paa! Lad os aabne vores mentalitet for en mere nuanceret debat, hvori en mening som understreger at selvom flertallet, hvilket ikke engang er sagen, mener at krig og stoette til andre lande er en god ide, retfaerdiggoerer paa ingen maade hvad du, jeg eller de mange foeler da alle er individer og burde udrette, ISAER SOM NATION; hvad der er vigtigst og ikke kun hvad der tjener de faa bedst(dette er klart tilfaeldet dagen idag; hvem er ikke interesseret i stoette fra verdens rigeste land).

Ron Paul, mit hjertes aerligste stoette og min hjernes reflektive rationalisering; Tak endnu en gang.

(Til folket derude om mener at det er forkert at stoette et menneske, andre end jer selv, ciao bambinos).

Kind Regards,
Chris

mandag den 5. december 2011

The dog is back in town!

Som i 2008, blot fortsat op til idag, smides en masse irrelevante emner over bord, skulle Ron Paul blive praesident i USA. Ron Paul er ikke en lille gnaver, han er en stor trofast hund som elsker og oensker at se forandring i USA. Lad denne korte video vise hvorfor og hvordan; sidste nye video fra RP kampagnen. VUF!

Heri vil jeg ogsaa smide link til den forrige video fra RP kampagnen, hvori Newt Gingrich`s hykleriske sind understreges. Manden forlod sin kone med disse kommentarer for en hel snes aar siden:

"She's not young enough or pretty enough to be the wife of the President. And besides, she has cancer." .- N. Gingrich

søndag den 4. december 2011

The Law: Bastiat

I endnu en fremragende video fra igaar aftes demonstreres der tydeligt hvordan en mand som Ron Paul ikke er sendt til Capitol Hill paa vejne af specielle interesser fra hjemstaten Texas, som til enhver tid og som saedvane soeger en bid af den foederale kage i form af lov eller subsidier, men i stedet paa vejne af et aegte budskab og hvem bedre til at praesentere det end et aegte menneske. Hans personlighed viser sider saa aerlige at selv et barn, eller blot det utraenede oeje(der har vaeret specialister indenfor kropssprog som har analyseret ham som et hundrede procent aegte, adskillige gange*1(1)), kan se dette er en mand af principper som tror paa sin sag; friheden.

En traels blondinde, som hoejst sandsynligt ville faa dig til at smide dit whisky glas i vaeggen skulle du moede hende paa en bar en aften, stiller RP det soede spoergsmaal om hvilken bog der kunne anbefales til let-laesning. Her svarer RP let og elegant; The Law af Bastiat*(2). Denne bog samt The Candlemakers Petition er glimrende laesning samt let at saette sig ind i da sund fornuft og almen logik igen overskygger alle former for krumlede, moerke og beskidte sofismer som ofte praesenteret for at "beskytte" os som de smaa, stakkels, usle og handicappede borgere vi jo er. Husk det og sig paent tak!

Note: Klik paa overskrift for link til interviewet med RP




lørdag den 3. december 2011

The legacy of Central banking in Spain.

Den 20. november 2011 fik spanien en ny regering. Manden til at lede denne nye regering hedder Mariano Rajoy. En trofaest foelgesvend indenfor de konservative kredse. Spaniens nye parti hedder Partido Popular, et udspring fra tidligere frankistiske roedder. Manuel Fraga er manden som stod for PP`s skabelse som tilbage i tidernes morgen hed Alianza Popular(1976). Dette parti bestod af tidligere ministre fra Francos regering og havde til sinde at aabne op for en demokratisk periode(demokrati som disse faa valgte at definere det). I 1989 blev det til PP.

Fra starten af transitionen i spanien til det 21. aarhundrede hvor vi nu befinder os, har begge partier vaeret med til at goere spanien til et bedre, og for andre vaerre land end det var engang. Smag og behag. Hvad gaelder "demokratiet" er det nu anden gang at PP danner regering. Den foerste periode var under Jose Maria Aznar fra 1996 til 2004. Denne periode blev karakteriseret som vaerende af den privatiserende slags. Aznar aabnede spanien op og gjorde det attraktivt for investorer verden over at sende kapital i spanske projekter.

Desvaerre blev denne periode ogsaa karakteriseret som vaerende grobunden for "La burbuja inmobiliaria", paa standard engelsk; The real estate bubble. Prisen paa et hus, en lejlighed et terraen, kort sagt land generelt, steg i voldsom takt takket vaere en kunstigt lav rente som finansierede det forudgaaende bygnings-boom*(1). Den spanske central-banks rente paa pesetaen var omkring de 16 % inden euroens introduktion. Da euroen traaedte i kraft blev renten pludselig til 7 % fastsat af ECB. Kort sagt stod spanien overfor en illusion; hvad foer virkede umuligt var nu pludseligt muligt via den kunstigt lave rente som indikerede at opsparingerne i samfundet var hoejere end de i virkeligheden var. For at forstaa dette skal det kort understreges at opsparinger er lig med renten paa laan. Dvs. hvis husholdninger saavel som det offentlige sparer op, falder renten, ligeledes gaelder det omvendte, er opsparinger lave, stiger renten. Det igen et spoergsmaal om at forstaa konceptet om knaphed og resourcer. Aktiemarkederne steg da handel med titler paa ejendom vaeltede frem og tilbage iblandt forskellige investorers haender. Praecis det samme scenarie som inden 1929. Alle var fulde og glade i eufori, ingen taenkte paa dagen derefter.

Nok om fortiden og nu til aktualiteten: sagen er at spanien idag staar med en gaeld paa tilbagebetaling for over 430.000 millioner euro i aar 2012. Yderligere mangles der refinansiering i det offentliges budget som opsummeres til en ekstra 70.000 millioner euro; halvdelen af det spanske BNP*(2). En arbejdsloeshed som naermer sig de 6 millioner inden laenge(der tilfoejes tusindevis af mennesker hver dag til disse lister). Aldrig foer har et land staaet i saa forfaerdelig en suppedas uden at gaa bankerot. Hvorledes kunne det gaa saa galt?

Interventionismen fra central bankernes side er den triste sandhed bag de oekonomiske kriser vi lever i dagen idag, saavel som i fortid og fremtid. Intet kan stikke markedet, da ingen enkelt entitet besidder den samme masse og kvalitet af information, som markedets abstrakte kunst i dets fulde udfoldelse rent funktionsmaessigt besidder. Som Friedrich August Von Hayek kaldte det: The fatal conceit*(3); at tro en kompleks oekonomi(som vi kender dem dagen idag) kan central styres til at vaere effektiv, er at falde for en illusion/fejltagelse af den arrogante slags.

Hvis Don Mariano Rajoy vil hjaelpe den spanske befolkning med at se de svaere tider i oejnene, er det paa hoeje tide at nye takter, toner og tegn vises. Hvad der indtil videre har staaet paa fra PP's side er paa ingen maade positiv. Det er komplet latterligt(dette kommende fra en PP sympatisoer).



torsdag den 1. december 2011

Austrian Vs. Keynesian economics


Hvis virksomhed A har et budget paa 100.000 kr og vaelger at investere i resource B, C og D, ville den mest logiske forventning vaere at overstige dette beloeb naar det kommer til profitten. Hvis virksomhed B vaelger at investere 100.000 kr i resource B,C og D, regner denne med omtrent det samme, hvad angaar profitten. Hvis virksomhed A efter et aar, eller flere, ser at dens virksomhed ikke tjener profit, og det koster mere at holde den aabent end det den tjener ind, maa den se sig noedsaget til at lukke doerene og earklaere en form for konkurs. Herefter vil resource B, C og D, som ikke kun virksomhed B men hoejst sandsynligt ogsaa virksomhed C,D og E samt flere bruger, blive frigjort til brug for alle disse andre virksomheder. Hvis vi nu antager at virksomhed A ikke gaar konkurs, men bliver ved med at holde sig i live paa magisk vis, vil dets resourcer i brug blive dyrere og dyrere da disse er knappe og at disse andre steder i oekonomien er langt mere noedvendige. Ergo vigtigheden samt noedvendigheden i at frigoere disse resourcer fra virksomhed A, saaledes andre virksomheder kan optage dem og bruge dem i et omfang som de ser rentabelt.
Hvad vores politikere samt central banker dagen idag raaber hoejst om, handler kort sagt om det sidst beskrevet. En virksomhed har ikke formaaet at leve op til dets egne forventninger, og derfor maa denne gaa bankerot. Hvis vi analyserer hvad der foregaar i stedet vil vi se et billede af praecis det modsatte scenarie. En virksomhed, som virksomhed A, formaar ikke at leve op til dets egne eller markedets forventninger, bliver derimod reddet, dvs. faar smidt penge i nakken pga. arbejdspladserne den vil destruere. Lad os herefter antage vi gjorde dette med alle vores virksomheder; ingen fik lov til at gaa bankerot, alle "fik lov" til at faa smidt penge i nakken fra skatteyderne, fra andre lande eller blot frisk-trykte penge fra central bankerne. Der dannes hurtigt et billede af hvor konkurs-ramt hele landet vil vaere paa blot faa maaneder, hoejst et aar. Hvis en virksomhed ikke faar lov til at gaa bankerot, hvorfor faar andre? Hvis andre virksomheder faar lov til at gaa bankerot, hvorfor goer faa saa ikke?
Det er paa tide vi ser igennem dette sloere af olie, mudder og slam for at forstaa at sund oekonomisk fornuft er det sidste vi besidder og dette kunne muligvis vaere grunden til vores sociale samt materielle problemer.

Heldigvis har verden en mand ved navn Ron Paul som var med til at stifte Mises Institute i Auburn, USA. En mand som gang paa gang har proevet at banke oekonomisk fornuft ind i hoveder som man da ellers havde taget for givet var fornufts praegede kasser.

Heri interviewes Ron Paul*(1), sammen med den president-haabfulde Santorum, om den seneste operation central bankerne verden over har haft gang i.
I det Ron Paul rammer en vigtig saetning er interviewet overstaaet; tak for nu. Som altid maa man tilfoeje. Piers Morgan burde holder sig til sladder posten og Idol da han i den grad viser manglende forstand paa oekonomiske omraader. Her er en frisk ide: maaske burde Santorum kommunikere med Piers Morgan om et nyt job som Idol dommer?